Volem prendre el tren del futur

«La màgia de pensar en gran» de David J. Schwartz, ens fa pensar més enllà d’on estem acostumats. Els pensaments petits porten a resultats petits, únicament al Pensar En Gran aconseguirem tenir grans resultats.
Al Baix Penedès hem pogut observar la distància entre projectes del segle passat i altres enfocats al futur.
El PSC va presentar al Parlament el 16 d’abril la proposta de resolució on torna a demanar la execució del Logis Penedès. Han passat 15 anys des de que es va presentar el projecte de CIMALSA de crear aquesta mega plataforma logística al servei de les necessitats dels ports de Barcelona i Tarragona. Dos crisis econòmiques després el model productiu ha experimentat canvis profunds. El PSC torna amb un projecte amb mentalitat del segle passat afirmant que tindria “un mínim impacte paisatgístic”!
El nou Delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, ha declarat als mitjans de comunicació que el Govern aposta per Idiada 2, model d’activitat econòmica i recerca que enforteix la Comarca en un projecte de futur basat en el desplegament del vehicle autònom i mobilitat sostenible amb el valor afegit que aporta a la nostra Comarca: creació de llocs de treball i cicles formatius lligats al vehicle elèctric; molt més respectuós amb el medi ambient que el projecte Logis.
El Baix Penedès esdevindria referència a Europa i estaria a l’avantguarda de la investigació en mobilitat sostenible.
Així, tenim dos models: el del PSC i Territori de la Generalitat (la sociovergència de sempre) aposta per fer del Baix Penedès una Comarca al servei de les exigències de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, i el dels Republicans que aposta per una Comarca referència a Europa, amb possibilitat de crear sinergies amb el projecte del centre d’Hidrògen Verd a Tarragona, també referent a Europa, impulsat per ERC Camp de Tarragona.
Ocupació del sol amb més camions per ser un centre logístic com tants altres sense valor afegit, o esdevenir un centre punter a Europa apostant per la transformació verda que necessita el nostre planeta?
EL PSC diu: “Les necessitats han canviat i les demandes de la ciutadania també”. Tenen tota la raó. La sensibilitat mediambiental ha crescut molt al Baix Penedès i no volem quedar atrapats en receptes que ens han portat al fracàs.
L’aposta està entre quedar-se al segle passat, o pujar al tren que porta el Baix Penedès a ser protagonista del futur!

Ivan Faccia Serrano i Daniel Pernas Llobet

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: